Nemecko - Rusko 2:0 v A-skupine - Rankel: "Veľkolepý pocit"

29.04.2011 Celý región

Bratislava 29. apríla (TASR) - Hokejisti Nemecka vyhrali v piatok v prvom zápase A-skupiny MS v Bratislave nad Ruskom 2:0. Zápas mal veľmi dobrú úroveň najmä vďaka výkonu outsidera, ktorý odohral presvedčivo svoj tradičný systém a okorenil ho aj konštruktívnymi ťahmi. Je to historické víťazstvo a najlepší výsledok proti veľmoci od roku 1953.
Nemci budú v nedeľu o 20.15 druhým súperom Slovenska, pred týmto súbojom sa Rusi o 16.15 stretnú so Slovincami.
A-skupina, 1. kolo:
Nemecko - Rusko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Góly: 25. Greilinger (Braun), 58. Reimer. Rozhodcovia: Burchell, Reiber - Carlson, Murchison (všetci Kanada), vylúčení: 3:2 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 9049 divákov.
Nemecko: Endras - Krüger, Dietrich, Holzer, Braun, Lavallee, Hordler, Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Greilinger, Ullmann, Müller - Tripp, Schutz, Gogulla - Reimer, Barta, Kreutzer
Rusko: Nabokov - Nikulin, Belov, Aťjušov, Ťjutin, Kalinin, Kornejev, Jemelin, Kulikov - Morozov, Kajgorodov, Kovaľčuk - Radulov, Zinoviev, Zaripov - Afinogenov, Tereščenko, Arťjuchin - Tarasenko, Kuliomin, Gorovikov.
 
Rusi začali schuti a úvodných minútach bolo cítiť ich korčuliarsku prevahu. V 4. minúte mali veľkú šancu Radulov so Zinovievom, ale v tom čase sa ich tím už presvedčil, že nehrá proti odovzdanému súperovi. Nemci technicky príliš nezaostávali, kombinovali jednoducho a moderne a najmä vďaka tečom a dorážkam si vytvorili v prvej časti viac veľkých šancí ako Rusi. Navyše v ich tradične silnej fyzickej hre nepreháňali osobné súboje, hrali čisto a aj sebavedome. V tomto trende pokračovali aj po prestávke a odmenou im bol prvý gól celého šampionátu, ktorý po rýchlej akcii strelil Greilinger. Rusi pochopili, že je zle, namiesto špekulovania začali viac páliť. Favorit síce dal do svojich štruktúr viac iskry, ale žiadnu výraznú prevahu nezískal. Opticky sa ruskí útočníci systematickejšie presadzovali až v tretej tretine, lenže chýbala streľba z prvej i vtip pri zakončení. Nemci prakticky bez problémov kontrolovali vývoj, lebo súper bol nervózny a čoraz kŕčovitejší. Reimerovo úspešné sólo s gólovým blafákom bolo vkusne zavŕšilo excelentný výkon Nemecka.
Uwe Krupp, tréner Nemecka: "Títo hráči si už spolu dlho cez niekoľko kategórií, uvedomujú si, že tieto historické tri body nemusia stačiť k ničomu podstatnému. Musíte vyhrať tie správne zápasy, nestačí vyhrať len jeden. Urobili sme to už s podobným kolektívom minulý rok, sme pripravení to zopakovať aj tento rok."
Viačeslav Bykov, tréner Ruska: "Ak chceme dávať góly, musíme byť ostrí a využiť momenty, kedy možno skórovať. Nič nie je možné očakávať od scenára, keď si len posúvame puk v útočnej tretine a nik sa nechce podujať na strelu. Na nasledujúci zápas sa pripravíme až po tom, keď si dôkladne rozanalyzujeme dnešné stretnutie."
Andre Rankel, Nemecko: "Je to veľkolepý pocit vyhrať nad Ruskom. Hrali sme tímovo a tvrdo do tela. Vedeli sme, že Rusko sa bude snažiť preraziť našu obranu stredom, takže tam sme potrebovali hrať kompaktne. To sme aj urobili, obrancovia si dali pozor na diery, jednoducho sme hrali dobre. Smerom dopredu sme snažili dostať puk pred súperovu bránku, preto sme veľa strieľali a aj sme Rusko v prvých dvoch tretinách prestrieľali. Dnes je ale dnes, od zajtra už myslíme na Slovensko a máme veľa sebavedomia. Je to len jeden zápas, nemyslíme veľmi na zopakovanie úspechu z minulého roka, navyše už nehráme doma."
Michael Wolf, kapitán Nemecka: "Musíme si dať veľký pozor aj naďalej, aj ďalšie zápasy budú podľa mňa podobné. Nemôžeme sa uspokojiť s týmto výkonom a potrebujeme sa čo najskôr sústrediť na ďalšie dni. Znovu sme potvrdili, že keď sa koncentrujeme, dokážeme byť vyrovnaným súperom pre všetky tímy, ktoré sú papierovo silnejšie."
Alexej Morozov, kapitán Ruska: "V našej hre bolo dobré záblesky, ale aj veľa nepresností. Prehrali sme, musím si to vyrozprávať, ale hokejový život ide ďalej. Musíme uspieť v ďalších dvoch zápasoch."
 

Vyberte región